Ακόμα κι αν κάθεσαι στον καναπέ χαζεύοντας τηλεόραση, μπορείς να αξιοποιήσεις λίγο από αυτό το χρόνο για λίγη άσκηση! Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να δυναμώσεις τους μύες σου με απλούς τρόπους, χωρίς όργανα, ειδικά εάν περνάς πολλές ώρες μέσα στο σπίτι.

Για δες μερικές ιδέες:

1. Κάτσε στον καναπέ με ίσια πλάτη και πάρε 2 γεμάτα μπουκάλια νερό 1.5 λίτρου, 1 στο κάθε χέρι, για να κάνεις κάμψεις δικεφάλου και εκτάσεις τρικέφαλου.

2. Ξάπλωσε σε μια πετσέτα στο πάτωμα και βάλε, «ασφάλισε», τα πέλματά σου στο διάστημα μεταξύ του καναπέ και του πατώματος. Σταύρωσε τα χέρια σου στο στήθος και ανέβα τόσο ώστε να ξεκολλήσει η ωμοπλάτη σου από το πάτωμα. Έχοντας αυτό ως το κατώτερο σημείο που μπορείς να κατέβεις, ξεκίνα αναδιπλώσεις του κορμού, δηλαδή τους γνωστούς κοιλιακούς. Προσοχή, η μέση σου πρέπει να είναι συνέχεια στο πάτωμα, χωρίς να αφήνει «κενό».

3. Κάτσε σε όρθια στάση μπροστά από τον καναπέ. Κατέβασε το σώμα σου αργά, κρατώντας ίσια την πλάτη σου και με τα χέρια στη μέση ή απλωμένα μπροστά για καλύτερη ισορροπία, σαν να προσπαθείς να κάτσεις στον καναπέ. Λίγο, όμως, πριν ακουμπήσεις τον καναπέ, θα πρέπει να σηκωθείς και να επανέλθεις στην αρχική σου όρθια στάση.

Για όλες τις παραπάνω ασκήσεις, μπορείς να ξεκινήσεις με 2 έως 3 σετ των 10 επαναλήψεων και με την πάροδο του χρόνου να αυξήσεις αρχικά τις επαναλήψεις και στη συνέχεια τα σετ. 

Με αυτές τις απλές ασκήσεις μπορείς όσο είσαι στο σπίτι να γυμνάζεις το σώμα σου, και ειδικότερα τα χέρια, τον κορμό και τα πόδια σου!  

Κάνε τον Καναπέ σου… Όργανο Γυμναστικής!