Παρουσίαση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Πρόληψη καρκίνου: Αλλαγές στο τρόπο ζωής από την παιδική ηλικία

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, σας παραθέτουμε την παρουσίαση με τίτλο “Πρόληψη Καρκίνου: Αλλαγές στο τρόπο ζωής από την παιδική ηλικία” καθώς και το συνοδευτικό κείμενο, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε εκδήλωση στο σχολείο σας, για την ενημέρωση των γονέων σχετικά με το πώς η διατροφή και η φυσική δραστηριότητα μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου από την παιδική ηλικία.

 Δείτε και κατεβάστε εδώ το συνοδευτικό κείμενο της παρουσίασης.
Παρουσιάσεις και υποστηρικτικό υλικό  για μαθητές Νηπιαγωγείου,  Α΄ και Β΄ τάξης Δημοτικού

"Μαθαίνω για τις... ομάδες τροφίμων"

Δείτε και κατεβάστε εδώ το υποστηρικτικό υλικό για τη διεξαγωγή της παρουσίασης "Μαθαίνω για τις... ομάδες τροφίμων" από τους δασκάλους στην τάξη.

"Μαθαίνω για... τη σωματική δραστηριότητα"

Δείτε και κατεβάστε εδώ το υποστηρικτικό υλικό για τη διεξαγωγή της παρουσίασης "Μαθαίνω για... τη σωματική δραστηριότητα" από τους δασκάλους στην τάξη.

 

Παρουσιάσεις για την “Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας”

Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων.

Με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα, και αναλογιζόμενοι την σημασία της πρόληψης στην προάσπιση της υγείας των παιδιών, το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ έχει σχεδιάσει ενημερωτικό υλικό το οποίο απευθύνεται σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για την βέλτιστη σωματική και γνωσιακή τους ανάπτυξη.

Το ενημερωτικό υλικό αποτελείται από παρουσιάσεις οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς μέσα στη τάξη, αλλά και υποστηρικτικό υλικό με τις σχετικές οδηγίες για την υλοποίηση της παρουσίασης στους μαθητές.

"Τα μυστικά της Υγείας ... για μικρούς μαθητές"

Δείτε και κατεβάστε εδώ το συνοδευτικό υλικό με οδηγίες προς τους Δασκάλους για τη διεξαγωγή της παρουσίασης στο σχολείο.

"Τρέφομαι Ισορροπημένα! Κινούμαι Τακτικά! Αναπτύσσομαι Σωστά!"

Δείτε και κατεβάστε εδώ το συνοδευτικό υλικό με οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς για τη διεξαγωγή της παρουσίασης στο σχολείο.

 

Ενημερωτικές παρουσιάσεις

Βιντεοπαρουσίαση "Παιδί & Ανάπτυξη"

Στην ηχογραφημένη παρουσίαση "Παιδί & Ανάπτυξη" μαθαίνετε πως να βελτιώσετε τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας και βρίσκετε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που σας απασχολούν σχετικά με την ανάπτυξή του.

Παρουσίαση ΕΥΖΗΝ στο Σχολείο​​

Δείτε την Παρουσίαση "ΕΥΖΗΝ στο σχολείο", στην οποία περιλαμβάνονται χρήσιμες πληροφορίες για τον σκοπό, το περιεχόμενο και τις δράσεις του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, για τις μετρήσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο, καθώς και για την επεξήγηση και κατανόηση των επιμέρους τμημάτων της ατομικής αναφοράς του μαθητή .