Το ήξερες ότι η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα στις διάφορες δραστηριότητές σου μέσα στην ημέρα; 

Αυτό συμβαίνει, διότι η ικανοποιητική πρόσληψη υγρών αναπληρώνει ουσιαστικά τις απώλειες υγρών που έχεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, προλαβαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει η αφυδάτωση για τον οργανισμό. Αν και την αναπλήρωση των υγρών μπορείς να την πετύχεις με διάφορα «ποτά», το καλύτερο ενυδατικό μέσο είναι το νερό.

Η σημασία της καλής ενυδάτωσης έχει πρωτίστως αναδειχθεί στον τομέα της άσκησης και της αθλητικής απόδοσης. Είναι πια αδιαμφισβήτητο ότι διατηρώντας επαρκή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της άσκησης, βελτιστοποιείται η απόδοση, ακόμα και των αθλητών υψηλού επιπέδου! Για αυτό θα πρέπει πάντα να βρίσκεις χρόνο να πίνεις νερό όταν αθλείσαι, ειδικά τις ζεστές ημέρες, όταν ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι μεγαλύτερος. Όμως, πέρα από την επίδραση στην άσκηση, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι η κατανάλωση νερού βοηθάει και στην πνευματική λειτουργία. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μιας μελέτης φάνηκε ότι η κατανάλωση νερού (1 μπουκαλάκι) από τους μαθητές κατά τη διάρκεια ενός τεστ που εξέταζε την ικανότητα αντίληψης των συμμετεχόντων, τη συγκέντρωση και τη μνήμη, οδήγησε σε καλύτερη επίδοση στο τεστ! Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι η καλή ενυδάτωση βοηθάει στη συγκέντρωση και στην εγρήγορση, χαρακτηριστικά τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στην αθλητική όσο και στην πνευματική απόδοση.

Ενυδάτωση και… Απόδοση!