Αυτό σημαίνει να είσαι αυτός που θα μετατρέψεις τη χρονοβόρα και βαρετή διαδικασία του σούπερ μάρκετ σε παιχνιδάκι! Διάβασε πώς θα οργανώσεις τα ψώνια από την αρχή μέχρι το τέλος, πώς θα μάθεις περισσότερα για τα τρόφιμα και παράλληλα θα διασκεδάσεις!

 • Το πρώτο και το πιο σημαντικό! Φτιάξε μαζί με τους γονείς σου τη λίστα με τα ψώνια! Ποτέ δεν πάμε στο σούπερ μάρκετ χωρίς αυτήν, γιατί αφενός όλο και κάτι θα ξεχάσουμε, αφετέρου γιατί οι πειρασμοί είναι πολλοί και η λίστα μας βοηθάει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε ό,τι χρειαζόμαστε.

 • Δοκίμασε να κατηγοριοποιήσεις τα τρόφιμα που βάλατε στη λίστα με βάση τις ομάδες τροφίμων! Είναι ένας καλός τρόπος να φρεσκάρεις τη μνήμη σου, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει να αγοράσετε πιο γρήγορα όσα χρειάζεστε.

 • Όταν φτάσετε εκεί, πρότεινε να ξεκινήσετε από τα τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου. Εκείνα που χρειάζονται ψυγείο ή κατάψυξη, είναι καλύτερα να τα πάρετε στο τέλος, για να μην προλάβουν να ξεπαγώσουν!

 • Βοήθησε όπου μπορείς. Για παράδειγμα, αν θυμάσαι ποιο γάλα αγοράζετε συνήθως ή ποια δημητριακά, μπορείς να τρέξεις να τα φέρεις εσύ, για να εξοικονομήσετε χρόνο.

 • Στο ίδιο πνεύμα, μπορείς να πάρεις αριθμό προτεραιότητας για την αγορά των τυριών, και καθώς περιμένεις τη σειρά σου να «μελετήσεις» τη βιτρίνα με τα διάφορα είδη τυριών που υπάρχουν.

 • Σύγκρινε τις ετικέτες τροφίμων από τα αγαπημένα σου τρόφιμα (π.χ. τις μπάρες δημητριακών ή τους χυμούς) και δες αν κάνεις την καλύτερη επιλογή! Για τις ετικέτες τροφίμων μπορείς να διαβάσεις εδώ.

 • Ανακάλυψε τις πιο οικονομικές λύσεις. Για παράδειγμα, ψάξε ποια προϊόντα είναι σε προσφορά ή ποια έχουν κάποιο δώρο και φυσικά σύγκρινε τις τιμές. Μην ξεχνάς ότι για να συγκρίνεις σωστά τις τιμές δύο προϊόντων πρέπει πάντα να κοιτάς και την ποσότητα.

 • Βρες τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά! Αυτό είναι ίσως και το πιο δύσκολο απ’ όλα, γιατί πρέπει να βάλεις εμπρός όλη την παρατηρητικότητα και την υπομονή σου! Το χρώμα, η μυρωδιά και η υφή είναι τα τρία χαρακτηριστικά που χρειάζεται να προσέξεις. Στην αρχή θα σε βοηθήσει πολύ να δεις πώς τα διαλέγουν οι γονείς σου και να τους ζητήσεις να σου εξηγήσουν.

 • Εντόπισε έστω ένα φρούτο ή λαχανικό που δεν γνώριζες μέχρι τώρα και ζήτα από τη μητέρα σου να το αγοράσετε, και να είναι η νέα δοκιμή της εβδομάδας.

 • Όταν φτάσετε στο ταμείο, μπορείς να βοηθήσεις να βάλετε τα πράγματα στις σακούλες. Κι εδώ όμως υπάρχουν κόλπα! Τα απορρυπαντικά δεν πάνε ποτέ μαζί με τα τρόφιμα, γιατί μπορεί κάποιο να ανοίξει κατά λάθος. Τα κατεψυγμένα προϊόντα είναι καλό να τα βάζουμε όλα μαζί για να διατηρούνται κρύα, ενώ τα φρούτα ή τα λαχανικά δεν πρέπει να τα βάλουμε μαζί με κάτι βαρύ γιατί μπορεί να λιώσουν!

  Τώρα ξέρεις αρκετά για να γίνεις ο καλύτερος βοηθός στα ψώνια! Καλή διασκέδαση!

Θες να γίνεις ο μάγος του σούπερ μάρκετ;