Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε το 2ο Συμπόσιο της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους (ΟΕΔΒ) του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων στο Κεντρικό Αμφιθέατρο “Γεώργιος Καραμπατζός” του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με τη διαχείριση βάρους, ένα από τα βασικότερα πεδία ενασχόλησης των επιστημόνων της Διατροφής. Μεταξύ αυτών, ο κ. Λάμπρος Συντώσης, Καθηγητής Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, συμμετείχε στο Συμπόσιο με την ομιλία: «Παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα: παρελθόν και μέλλον».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Συντώσης ανέφερε ότι η αλματώδης αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας στις μέρες μας, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική, με τους επιστήμονες υγείας να κάνουν λόγο για μια σύγχρονη επιδημία. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζεται, όπως τόνισε, και από πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, προερχόμενα από τον άξονα αξιολόγησης του προγράμματος ΕΥΖΗΝ. Σύμφωνα με αυτά, το πρόβλημα του υπέρβαρου εντοπίζεται περίπου στο 30% του παιδικού πληθυσμού της Ελλάδας. 

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν πολλοί ακόμα καταξιωμένοι επιστήμονες με ομιλίες που αφορούσαν τις νέες οδηγίες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων για την πρόληψη και καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, τον ρόλο της τεχνολογίας στη διαχείριση βάρους, αλλά και ειδικότερα θέματα όπως ο ρόλος του νερού και των συμπληρωμάτων διατροφής στην απώλεια βάρους, η επιτυχής διατήρηση της απώλειας βάρους και η βαριατρική χειρουργική.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Συμπόσιο Διαχείρισης βάρους 2
2ο Συμπόσιο Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους