Το τριήμερο 15-17 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 11ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής με τίτλο «Μεταφράζοντας τη Διατροφή: από τη Θεωρία στην Πράξη και από την Πράξη στη Θεωρία», υπό την οργάνωση του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις και παρουσιάσεις εργασιών από καταξιωμένους και νέους επιστήμονες σχετικά με τον ρόλο της διατροφής και της άσκησης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων, τη νομοθεσία που διέπει την παραγωγή και την επισήμανση των τροφίμων, τις τρέχουσες διατροφικές οδηγίες και συστάσεις για τον γενικό πληθυσμό, αλλά και πιο ειδικά θέματα, όπως η σχέση μεταξύ διατροφής και γονιδίων και η επίδραση των βιοδραστικών συστατικών των τροφίμων στην υγεία και τη νόσο.
Tα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ Ψαρρά Γλυκερία, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος PhD, Μαράκη Μαρία, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος PhD και Τάμπαλης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Επιδημιολόγος PhD, συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου με θέματα σχετικά με την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών. Στις ομιλίες τους παρουσιάστηκαν η φιλοσοφία, οι στόχοι και οι τρείς βασικοί άξονες του ΕΥΖΗΝ, με έμφαση στον άξονα «Αξιολόγηση», ο οποίος υλοποιείται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας με στόχο την εκτίμηση διαφόρων παραμέτρων υγείας του μαθητικού πληθυσμού της χώρας.