Η «Ομάδα ΕΥΖΗΝ» ενημέρωσε τους μικρούς φιλάθλους σχετικά με τη σημασία της διατροφής και της σωματικής άσκησης για την επίτευξη μιας ιδανικής ανάπτυξης.

Το ΕΥΖΗΝ πήγε γήπεδο και …σκόραρε! Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου το Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ έδωσε το «παρών» στους αθλητικούς χώρους, συμμετέχοντας στη δράση «Τρίποντο στην Υγεία» που οργάνωσε η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο». Η δράση αυτή είχε ως βασικό στόχο την ενημέρωση μικρών και μεγάλων για το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας.

Η «Ομάδα ΕΥΖΗΝ»παρευρέθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον αγώνα πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ των ανδρών, ανάμεσα στον γηπεδούχο Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όπου φιλοξενήθηκαν παιδιά από Δημοτικά Σχολεία της Αττικής. Στο πλαίσιο της δράσης, οι επιστήμονες του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ ευαισθητοποίησαν τους μικρούς σε ηλικία φιλάθλους στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής και σωματικής δραστηριότητας.

Οι νεαροί φίλοι του αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν το ύψος τους στον ειδικό καμβά που είχε στηθεί σε διαμορφωμένο χώρο στη Θύρα 2 του γηπέδου. Ταυτόχρονα, η «Ομάδα ΕΥΖΗΝ» τους παρείχε πολύτιμες συμβουλές αλλά και σχετικό ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και του δραστήριου τρόπου ζωής για την επίτευξη μιας ιδανικής ανάπτυξης.Οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού συμμετείχαν ενεργά στη δράση, με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, να απευθύνει το μήνυμα: «Μάθε να τρέφεσαι σωστά και να αθλείσαι. Βάλε τρίποντο στην υγεία».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος,καθώς και ο πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Εκδήλωση στο ΣΕΦ στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου