«Διατροφή και Υγεία» στο Σύνταγμα… παρέα με το ΕΥΖΗΝ!

Την ευκαιρία αξιολόγησης των ανθρωπομετρικών τους χαρακτηριστικών, της σωματικής διάπλασης και των διατροφικών τους συνηθειών, είχαν οι μικροί επισκέπτες που έδωσαν το «παρών» το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου 2015, στο Σταθμό του Μετρό του Συντάγματος, στην εκδήλωση με θέμα «Διατροφή και Υγεία», στην οποία συμμετείχε το Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία και είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής, τα οφέλη ενός δραστήριου τρόπου ζωής, καθώς και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και άλλων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων νοσημάτων. Μικροί και μεγάλοι, λοιπόν, ενημερώθηκαν για τα οφέλη του ισορροπημένου τρόπου ζωής μέσω της παροχής σχετικού έντυπου ενημερωτικού υλικού, όπως και της παρακολούθησης των ομιλιών έγκριτων επιστημόνων σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διαιτολόγοι – μέλη της ομάδας υλοποίησης του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ αξιολόγησαν τη σωματική ανάπτυξη και την ποιότητα των διατροφικών συνηθειών παιδιών και εφήβων, προσφέροντας, παράλληλα, εξατομικευμένες συμβουλές διατροφής, σε κατ’ ιδίαν συνεδρίες. Ειδικότερα, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, οι έφηβοι είχαν την ευκαιρία να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με το σωματικό βάρος, την ανάπτυξη και τη διατροφή τους, ενώ οι γονείς έλαβαν εξατομικευμένες συμβουλές για το πώς μπορούν να βελτιώσουν τις συνήθειες όχι μόνο των παιδιών τους, αλλά ολόκληρης της οικογένειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια του διημέρου υπήρξαν προβολές ειδικών βίντεο για τις δράσεις του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ, τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα κατά την παιδική ηλικία, αλλά και έξυπνα tips διατροφής και άσκησης για όλη την οικογένεια. 

Εκδήλωση “Διατροφή & Υγεία” στο μετρό του Συντάγματος