Το συγκεκριμένο γλυκό λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε καρότο προσφέρει βιταμίνες, όπως τα καροτενοειδή, αλλά και διαιτητικές ίνες. Παράλληλα, δεν περιέχει πρόσθετα λιπαρά, πέραν αυτών που περιέχονται φυσικά στο ινδοκάρυδο και καθώς το μέγεθος μερίδας είναι μικρό αποτελεί μια καλή επιλογή γλυκού χαμηλή σε θερμίδες!
Μερίδες: Περίπου 20-25 τεμάχια
Υλικά:
1 κιλό καρότα
Φλούδες από τρία πορτοκάλια (ακέρωτα)
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε στο μούλτι τα καρότα και τις φλούδες των πορτοκαλιών.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, την μισή ποσότητα της καρύδας (125 γρ.) και το μίγμα των καρότων με τις φλούδες. Ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσουν τελείως (περίπου 30 λεπτά).
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τέλος, τα τυλίγουμε με την υπόλοιπη καρύδα και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.
Κόστος συνταγής: 3,00 €