“Το EYZHN έτρεξε στον Μαραθώνιο της Αθήνας”
 

Το «παρών» έδωσε το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2015. Για τη φετινή διοργάνωση, ο ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) είχε προγραμματίσει μια «ειδικά» διαμορφωμένη διαδρομή απευθυνόμενη στα παιδιά (Αγώνας Δρόμου Παιδιών – Κids Marathon). Σκοπός της συμμετοχής του ΕΥΖΗΝ στη διοργάνωση αυτή ήταν να ευαισθητοποιήσει τον παιδικό πληθυσμό της Ελλάδας ως προς την υιοθέτηση ενός σωματικά δραστήριου τρόπου ζωής και την αξία της άσκησης για την υγεία, δεδομένων των ανησυχητικών επιστημονικών στοιχείων που καταγράφουν μειωμένο επίπεδο σωματικής δραστηριότητας στις μικρές ηλικίες και υψηλό ποσοστό μαθητών ανά την Ελληνική επικράτεια με υπερβάλλον σωματικό βάρος.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος ΕΥΖΗΝ παρευρέθηκαν στον χώρο τερματισμού του Αγώνα Δρόμου Παιδιών και προσπάθησαν, μέσω στοχευμένων ενεργειών, να βοηθήσουν τους μικρούς δρομείς να αντιληφθούν τον σημαντικό ρόλο της ισορροπημένης διατροφής και της τακτικής σωματικής δραστηριότητας στην ανάπτυξη και την υγεία τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε εδώ το ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές και παραδείγματα γευμάτων σχετικά με τη σωστή διατροφική προετοιμασία και αποκατάσταση πριν και μετά από τον αγώνα, αντιστοίχως.

EYZHN Marathonios 1
eyzin marathonios 2
EYZHN Marathonios 3
eyzin marathonios 4
Συμμετοχή του ΕΥΖΗΝ στον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας