Την 1η Απριλίου 2017 το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ συμμετείχε στις Ημέρες Δημιουργικής Έκφρασης και Επιστήμης, στην ενότητα “Σνακ της Επιστήμης”, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Ελληνογερμανική Αγωγή.

Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος ΕΥΖΗΝ βρέθηκε εκεί, ώστε να συμβάλει στην ενημέρωση παιδιών, εφήβων, γονιών και καθηγητών σχετικά με τον παραδοσιακό Μεσογειακό τρόπο ζωής.

Πραγματοποιήθηκε ιστορική αναδρομή στη μελέτη από την οποία προέκυψε ο όρος «Μεσογειακή Διατροφή», το πιο ευρέως γνωστό και εκτενώς μελετημένο κομμάτι του Μεσογειακού τρόπου ζωής, καθώς επίσης και στο πώς αυτή περιγράφεται.

Επιπλέον, αναλύθηκαν και όλες εκείνες οι διατροφικές συνήθειες που περιβάλλουν την κατανάλωση τροφής, όπως η λήψη γευμάτων παρουσία άλλων συνδαιτημόνων δίνοντας μια κοινωνική διάσταση στην όλη διαδικασία, η συμμετοχή στην προετοιμασία και την παρασκευή γευμάτων, η επαρκής ενυδάτωση, αλλά και η κατανάλωση εποχικών, τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων που προάγουν τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπροσθέτως, έγινε αναφορά και στις υπόλοιπες συνιστώσες του Μεσογειακού τρόπου ζωής και στη συμβολή τους στην υγεία, όπως η τακτική φυσική δραστηριότητα, καθώς επίσης και το μοτίβο ύπνου και ξεκούρασης.

Ημέρες Δημιουργικής Έκφρασης & Επιστήμης