4ο Συνέδριο Αθλητικής Επιστήμης

Το τετραήμερο 4-7 Μαϊου 2017 πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο Αθλητικής Επιστήμης, της σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα  “Η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός στον σύγχρονο κόσμο – Παιδεία, Κοινωνία, Πολιτισμός”.

Το Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ, συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου με μια παρουσίαση και μια προφορική ανακοίνωση. Συγκεκριμένο ο κ. Τάμπαλης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Επιδημιολόγος PhD, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ, πραγματοποίησε παρουσίαση με Θέμα: “Νόρμες Φυσικής Κατάστασης των αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας 6-18 ετών της χώρας και η σύγκριση της αερόβιας ικανότητας τους με παγκόσμιες νόρμες” και προφορική ανακοίνωση με θέμα: “Σωματική ανάπτυξη και φυσική κατάσταση παιδιών και εφήβων της χώρας”.

4η Διημερίδα Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας – Διατροφής

Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καραμπατζός» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου η 4η Διημερίδα Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας – Διατροφής  του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής.

Η διημερίδα περιλάμβανε διαλέξεις και παρουσιάσεις εργασιών από καταξιωμένους και νέους επιστήμονες, σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ασθενειών, τα βιοδραστικά συστατικά των τροφίμων, καθώς και με τη διατροφή, την άσκηση και τη δημόσια υγεία.

Τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ, συμμετείχαν στις εργασίες της διημερίδας με θέματα σχετικά με τη φυσική κατάσταση των παιδιών. Συγκεκριμένα, η κα. Μιλκονίδου Άννα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου παρουσίασε ομιλία με θέμα:  Αξιολόγηση των επιπέδων σωματικής δραστηριότητας και φυσικής κατάστασης μαθητων της Ελλάδας: Αποτελέσματα Προγράμματος ΕΥΖΗΝ 2014-2015″.

7o Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης

Το διήμερο 1 – 3 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρίας Αθηροσκλήρωσης. 

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και ο επιπολασμός και η αιτιολογία της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς και τα προγράμματα πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό ο επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ, κ. Συντώσης Λάμπρος και η κα. Ψαρρά Γλυκερία, διαιτολόγος – διατροφολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, συμμετείχαν με ομιλίες σχετικά με το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ και τις δράσεις του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Συντώσης Λάμπρος παρουσίασε ομιλία με θέμα: ΕΥΖΗΝ: Στόχοι, δράσεις και απολογισμός 3ετίας” και η κα. Ψαρρά Γλυκερία, ομιλία με θέμα: “Παιδική Παχυσαρκία στην Ελλάδα:: Διαχρονική εξέλιξη και σύγχρονη πραγματικότητα”.