Θα χρειαστούμε:
4 μήλα κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι βρώμη
½ φλ. βούτυρο
½ φλ. καστανή ζάχαρη
Κανέλα και τζίντζερ σε σκόνη
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
3. Αλείφουμε ένα μικρό ταψάκι (περίπου 20cm) με βούτυρο. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και απλώνουμε τα μήλα.
4. Γεμίζουμε τα κενά με χοντροκομμένα καρύδια.
5. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο.
6. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
7. Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (περίπου 20 λεπτά)
Τεμπέλικη μηλόπιτα με βρώμη και καρύδια